Kör så länge lampan lyser

Thomas hann arbeta på Specma i nära 20 år innan han gick i pension. Han har arbetat med slangproduktion, på godsmottagningen och ”i packen”. Han känner sig hemma på de flesta avdelningarna på företaget.

1 månad med Thomas

52h SKOGSPROMENADER 16h FISKE 23h JOBBAR

Thomas fick ett erbjudande om att gå i pension i förtid 2017 och den sista maj blev Thomas och en kollega avtackade under högtidliga former. Pensionen blev dock inte långvarig.
— Fredag samma vecka fick vi erbjudande om att komma tillbaka till arbetet. Vi ställde oss positiva till det, men under lite andra förutsättningar, så vi föreslog att vi skulle komma tillbaka genom en anställning via ett bemanningsföretag. Nu har jag snart arbetat för Konsultia, hos Specma, i två år.

Anställningsformen kallas behovsanställd, men Thomas själv kallar det för pensionärsavtal. Han bestämmer själv om och när han ska arbeta och får komma med förslag mellan vilka tider på dagen.
— Det är riktigt perfekt! Det gör att jag hinner gå ut med hundarna en sväng på morgonen utan att stressa.
Thomas har alltid gillat att gå till jobbet, men nu när han bestämmer själv över tiderna är det ännu bättre.
— Det är kul att gå till jobbet, jag gör det med väldigt lätta steg. Jag kör gärna på så länge kroppen håller, så länge ”lampan lyser” helt enkelt!

Visa alla jobb