Thilip sätter värde på fritiden

1 Vecka med Thilip

40h JOBB 30h FOTBOLL 20h FAMILJ

Domare är drömmen för Thilip

Thilip gick läste 3-årigt gymnasium som industriarbetare och licensierad svetsare i Örnsköldsvik, där han också arbetade under tre år. Som i många industrier är marknaden skiftande och han blev varslad och sedan uppsagd. Sambon som läste i Umeå fick jobb direkt efter sin utbildning och de flyttade ihop i Umeå där de startade upp ett nytt liv, i en ny stad.

Thilip var jobbsökande under en längre tid och arbetade hårt för att hitta ett jobb innan han kom i kontakt med Konsultia:
—Sedan första början har det varit trevligt och enkelt att ha att göra med Konsultia. De tar verkligen ansvar för de konsulter de anställer, berättar Thilip.

—Det gick snabbt och lätt att få jobbet. Resan med Konsultia har varit jättebra, de håller vad de lovar. Nu har jag varit här i fem månader och trivs verkligen, säger Thilip och ler.

Mycket tid för fritid
Trots att Thilip arbetar 40 timmar i veckan så har han tid och energi över till sitt stora intresse – att vara fotbollsdomare:
—Jag älskar fotboll och jag har alltid spelat fotboll!
Som många andra fick Thilip idrottsskador och kunde till sin stora sorg inte längre spela:
—Men en kompis kom med förslaget att jag kunde prova på att vara domare. Jag tänkte att han inte var riktigt klok, jag hatade ju domare, skrattar Thilip.
En vacker dag kom dock en bekräftelse på att Thilip skulle gå en domarkurs. Kompisen hade anmält honom.
—Vad skulle jag göra? Jag gick min första domarkurs och nu är jag fast. Jag älskar att vara domare!

Visa alla jobb