Svenska fönster satsar på bemanning

När Svenska Fönster i Edsbyn har arbetstoppar i produktionen vänder de sig till Konsultia för att få hjälp med delar av sin bemanning.
– Här kavlar vi upp ärmarna och arbetar gemensamt, säger Gunnar Genander, produktionsdirektör på Svenska Fönster.

Det doftar gott av fura hos Svenska Fönster. Lite längre in i lokalen passerar fönsterdetaljer var sjätte sekund på ett rullband. Det är mycket att göra nu. Den mest intensiva perioden brukar vara mellan april och oktober.
– Trycket på nybyggnationer och renoveringar av bostäder är stort och därför behöver vi fler medarbetare, förklarar Gunnar Genander.
Svenska Fönster bestod initialt av två företag, SP Fönster som startades i Edsbyn 1946 och Traryds Snickerifabrik som startades i Småland 1935. Det så kallade Miljonprogrammet för bostadsbyggande som antogs i Sverige mellan 1965 och 1975 gjorde att efterfrågan på fönster ökade.

1997 blev SP och Traryd en del av Svenska Fönster och tre år senare köptes företaget upp av danska VKR Holding. I dag är Svenska Fönster, med sin omfattande tillverkning, en av Sveriges främsta fönstertillverkare. Fabriken i Edsbyn, där allt började, har en yta på 63 000 m2 något som kan jämföras med tolv stycken fotbollsplaner eller hundra normalstora villatomter i tätort. De som arbetar på Svenska Fönster bor i Edsbyn, Alfta, Bollnäs och andra småorter belägna runtomkring. Men nu behövs mer arbetskraft.

I skrivande stund genomgår Konsultia noggranna intervjuer av tänkbara kandidater som de tycker kan passa Svenska Fönsters profil.
– När de har hittat ett antal personer presenteras de sedan för oss. Det är viktigt att det känns bra för alla parter. Det är inte otänkbart att även några av dessa konsulter blir kvar hos oss på sikt säger Gunnar och avslutar:
– Vi värdesätter den dagliga kontakten med Konsultia och att bemanningen verkligen fungerar. Jag är övertygad om att de kommer fixa det här ännu en gång!

Visa alla jobb