Stefan vill jobba så länge han kan

Innan Stefan Bengtsson började arbeta som konsult på Svenska Fönster hade han mycket liten kännedom om bemanningsbranschen. I dag vet han betydligt mer.
– Det känns tryggt att vara anställd av Konsultia, säger han.

Stefans skrivbord är fullt av pappersutskrifter. Framför honom står en kaffekopp och två dataskärmar. Han förklarar att arbetet som produktionstekniker kräver både koncentration och noggranna analyser.
– Där ser du monteringslinjer i en lokal. Frågan är om vi kan styra om så vi får plats med ännu en linje utan att det blir fel, säger han samtidigt som han pekar på en digital ritning som föreställer en av lokalerna där Svenska Fönster har sin produktion.
Stefan anpassar och köper in nya maskiner till produktionen. Han modifierar och ser helt enkelt till att processutrustningen fungerar som den ska.
Någon tipsade Stefan om att Konsultia behövde folk så han hörde av sig till dem. Kort därefter blev han kallad till en anställningsintervju i Gävle.
– Det var en normal och lugn intervju om man säger så, jag är nog för gammal för att bli ordentligt grillad, säger han och ler.
När Stefan kom till Konsultia var han grön inom bemanningsbranschen. Trots detta fann han sig snabbt tillrätta.
– Jag hade väl en del fördomar. Du vet, det man inte känner till kan ju uppfattas som ”farligt”, säger han.
Men det tog inte lång tid förrän han ändrade uppfattning.
– Jag blev positivt överraskad och märker inte någon skillnad på att vara konsult och att vara anställd. ç Jag känner mig uppskattad på arbetsplatsen och det var lätt att komma in bland personalen, säger Stefan.
För honom är det viktigt att leverera så bra resultat som möjligt utifrån de förutsättningar som ges.
– Det gäller att ha rätt idéer och flyt i sina projekt. Jag trivs som allra bäst när jag får lära mig nya saker och får anta utmaningar, säger Stefan.

Visa alla jobb