Långsiktigt mål på kort sikt

För det här känns riktigt bra

Peter Eriksson, produktionschef hos Lindbäcks, började arbeta på fabriken direkt efter gymnasiet. Resan har gått från att vara mekaniker till fabrikschef och nu produktionschef över Lindbäcks två fabriker.

Den befintliga fabriken är 28 000 kvm medan den nya fabriken adderar 40 000 kvm.
—Vi växer så det knakar och såg för ett par år sedan att behovet av större lokaler var nödvändigt. Eftersom vi levererar 70-80 % av vår produktion till Mälardalen funderade vi på att etablera fabriken där berättar Peter, men vi kom på andra tankar. Vi är en Norrbottensfirma och vill värna arbetskraften här på hemmaplan.

Kopplat till uppstarten såg ledningen att det skulle komma att krävas ett avancerat HR-arbete; ca 150 nya medarbetare behövde rekryteras till den nya fabriken. För att klara uppsvinget bestämde de sig för att anlita en rekryteringspartner. Lindbäcks har tidigare arbetat med andra rekryterings- och bemanningsföretag, men är väldigt glada att de nu valt att arbeta med Konsultia.
—Konsultia presenterade sig för oss i precis rätt tid, de var inte ensamma om att vilja vara med i vår utvecklingsprocess, och de gav ett väldigt bra intryck. Nischen mot industri är tydlig och vi kände snabbt att de visste vad de talade om. Vi har släppt lite på att söka specifika yrkeskompetenser och istället öppnat upp för att hitta personer som verkligen vill arbeta här och är villiga att ta till sig våra arbetsmetoder.

Det nära arbetet med Konsultia utvecklas vidare
Konsultia har hittills anlitats till rekrytering, men nu har Lindbäcks tillsammans med Konsultia beslutat att även arbeta med bemanning:
—Vi behöver en liten, rörlig del nu när vi startar upp den nya fabriken. Peter avslutar och säger:
– Vi vill fortsätta samarbeta med Konsultia, oavsett om det gäller rekrytering eller bemanning. För det här känns riktigt bra!

Visa alla jobb