Oskar Ger båtarna nytt liv

I sex månader arbetade Oskar Nordlund som konsult. Därefter erbjöd Dockstavarvet honom en anställning.
– Jag fick tidigt veta av min konsultchef att det fanns en chans att få vara kvar om allt fungerade bra, säger han.

Enligt Oskar skiljer det sig inte speciellt mycket mellan att arbeta som konsult och att vara anställd på Dockstavarvet.
– Enda skillnaden är att jag inte längre rapporterar in min närvaro på nätet, säger han.
Som montör på Dockstavarvet restaurerar han båtar. När vi ses har Oskar händerna i en Stridsbåt 90 som ska få sig en ordentlig makeover.

Det är väldigt speciellt att jobba med båtar. Att vara eftertänksam är en fördel. Det går inte att chansa när det handlar om sånt som ska flyta.
Det har nu gått några enstaka dagar sen Oskar blev anställd av Dockstavarvet. Han lyser upp när han pratar om sin före detta konsultchef Hans Nilsson.
– Ingenting var besvärligt och det var alltid lätt att få tag i honom. Ibland kom han hit och hälsade på. Det behövde inte alltid vara något på agendan, han bara undrade hur det gick. Att gå via Konsultia är utmärkt om man vill ta sig in på arbetsmarknaden.
Det är skönt med en anställning. Om jag skulle bli av med jobbet här, kommer jag garanterat att ringa Konsultia igen.

När Oskar blev uthyrd till Dockstavarvet kände han sig väl mottagen på arbetsplatsen. Jag fick sitta i samma båt och jobba litegrann med en annan kille. Jag antar att de kollade hur mycket jag kunde och utifrån det beslutade om var de skulle placera mig.

Oskar förtsätter gärna att utvecklas på jobbet.
– Jag skulle gärna lära mig mer om el och att svarva. Om några sådana jobb blir aktuella ska jag se till att nypa dem. Här blir man aldrig fullärd, det är det som är så kul, säger han.

Visa alla jobb