Det är kul att testa nya industrier

1 månad med Mattias

160h JOBB 10h SPONTNA ÄVENTYR 25h KÖRA MOTORCYKEL

Mattias jobbar som maskinoperatör ute hos vår kund Vännäs Dörr

Du har bara varit här i ett par veckor och verkar trivas väldigt bra?
– Ja, miljön skiljer sig från de ställen där jag varit tidigare. Det är ett gammalmodigt ”Old School”-snickeri som påminner om när man hade träslöjd i skolan. Det är charmigt med doften och ljudet av fräsarna.

Hur kom det sig att du hamnade på Vännäs Dörr?
– När jag kom hem från Irland hörde jag av mig till Konsultia och fick frågan om jag ville börja jobba där. Sedan gick det snabbt. Jag intervjuades på fredagen och började jobba på måndagen.

Vad är din styrka i jobbet?
– Mitt intresse för teknik har alltid funnits där. Jag har lätt för att snappa upp ny teknik och brukar greppa informationen direkt när någon visar mig hur en maskin fungerar. Det är kul att testa nya industrier och jag har maskinvana sedan tidigare. Här på Vännäs Dörr är det en del manuellt arbete också och då är det viktigt att vara noggrann. Jag tycker om när resultatet är fint. Det får inte vara ojämnt.

Dina maskinkunskaper har använts i olika sammanhang?
– Innan jag kom till Vännäs Dörr jobbade jag på ett företag som flyttade sin produktion till Irland. Jag fick då åka över till staden Channon och jobba som arbetsledare i ett par månader eftersom allt var nytt för de inblandade där. Att jobba utomlands var både en rolig och nyttig erfarenhet.

Hur ser du på framtiden?
– På sikt vill jag nog avancera inom ett tekniskt område. Det behöver inte vara inom produktion. Kanske kan det bli aktuellt att läsa vidare inom teknikområdet. Innan jag dör kan jag också tänka mig att åka till USA på jobb eller semester. Jag tror att man kan se och lära sig mycket där.

Visa alla jobb