Mats Ove sprider glädje på jobbet

1 månad med Mats Ove

160h MONTÖR 15h FOTOGRAF 32h VISTELSE I NATUREN

I 18 år drev Mats Ove Lindström eget. Nu, fem år senare, arbetar han som konsult på Sanmina.
– Den där känslan att få vakna upp varje morgon och känna att man har ett jobb att gå till. Jag brukar sträcka på mig och tänka: Åh så härligt!

Innan Mats Ove kom till Konsultia sålde han inbrottslarm och elmaterial. Att driva egen firma var en barndomsdröm som gick i uppfyllelse. Med tiden fick han alldeles för mycket att göra, han kämpade tappert men fick till slut slänga in handduken. Företaget kraschade, likaså Mats Ove.
En vän undrade om han inte skulle börja jobba som montör på Sanmina.
– Tack, gode Gud, svarade Mats Ove och kände sig mer laddad än någonsin.
Mats Ove är utbildad installationselektriker och har arbetslivserfarenhet inom industrin. På Sanmina monterar han medicinsk apparatur som levereras åt andra företag i mestadels Europa.
– Vi monterar ihop prylarna från början till slut. Det är ett stort ansvar eftersom inget får bli fel även om det kan vara bråttom. Det är roligt att jobba med kunniga personer, säger han.
Att vara anställd hos Konsultia tycker Mats Ove fungerar utmärkt.
– Jag kände direkt ett starkt förtroende för Hans som anställde mig, likaså för min nuvarande konsultchef Lisa som regelbundet kollar av läget med oss konsulter.

En av de saker som Mats Ove tog med sig från sin tid som egen företagare är kunskapen kring ekonomi. Om han känner att det är något som inte fungerar som det ska på jobbet brukar han snabbt prata med sina kollegor om hur de kan effektivisera sig och arbeta ännu snabbare.
– Jag kan inte låta bli. När jag är på ett jobb vill jag engagera mig, annars är det inte någon mening att vara med.

När det gäller Konsultias framtid finns ingen tvekan.
– Fortsätter Konsultia på det här sättet kommer de garanterat att finnas kvar. De har den där närkontakten med sina konsulter som jag tror man måste ha, säger Mats Ove.

Visa alla jobb