Linus flyttade – för kärlekens skull

1 månad med Linus

168h JOBB 73h UTE MED HUNDARNA 225h FAMILJETID

Linus och hans fru ville flytta från Varberg, till hustruns hembygd Kilafors. För att flytten skulle bli verklighet krävdes att han hade ett jobb. Linus tidigare erfarenhet av bemanningsföretag gjorde att han kände sig trygg med konceptet och skickade in en ansökan till Konsultia, med gott resultat.
– Vi upplevde att Kilafors erbjöd bättre förutsättningar för både boende och arbete. Jag skickade in mitt CV på vinst och förlust via Konsultias hemsida.
Linus blev kontaktad för en telefonintervju och blev senare inbjuden till ett möte öga-mot-öga. Kort därefter fick Linus komma och presentera sig för Kilafors.
– Sedan dess har jag varit här. Konsultia erbjuder en fantastisk möjlighet att prova arbetsmarknaden på en ny ort. Alternativet hade varit att söka utannonserade arbeten direkt hos arbetsgivaren med långa processer av intervjuer, väntan på besked och ovissheten innan jobbet tillsätts. Det är en tuff väg att gå.

Goda utvecklingsmöjligheter inom bemanning
Linus är noga med att påpeka hur arbete på bemanningsföretag ger goda möjligheter till utveckling.
– Möjligheterna att prova på olika arbetsplatser och få nya erfarenheter även inom sådant en inte utbildat sig till är stora. Tidigare fick jag prova på att vara pulverlackerare, den tanken hade aldrig slagit mig, men är nu en viktig erfarenhet. Jag har fått chansen att utvecklas på ett sätt som jag inte fått i en fast tjänst i industrin.

Visa alla jobb