Katarina ser till helheten

1 månad med Katarina

160h TEAMLEADER 40h TÅRTKREATÖR 20h TRÄNING

Katarina jobbar som teamleader ute hos vår kund Element Six, där hon tidigare också varit anställd.

Berätta, vilken kund är du hos för tillfället?
Just nu är jag hos Element Six och där har jag arbetat tidigare också. Då var jag i produktionen, nu är jag där som teamleader. De håller på att avveckla arbetsplatsen och jag har min tjänst där under avvecklingen.

Vad är din specialitet på Element Six?
Jag sköter allt som har med Konsultias bemanningspersonal att göra. Just nu är det cirka 90 personer som är anställda hos Konsultia på Element Six. Jag går runt och pratar med konsulterna och följer upp att allt fungerar med jobbet. Jag sköter också det mesta kring administrationen.

Hur tycker du att det är att arbeta på Konsultia?
Jag gillar att Konsultia är inriktad på just industribranschen, jag är mer eller mindre uppvuxen inom industrin, jag har jobbat i branschen hela mitt vuxna liv.

Berätta vad du tycker är grejen med just industrin!
Man måste tänka på att industrisektorn har förändrats jättemycket på senare år. Det är en speciell stämning inom industrin, men inte så tufft för tjejer som många kanske tror.

Jag tycker att de som arbetar inom industrin ofta håller en hög arbetsmoral, samtidigt som det är en god och avslappnad stämning. Jag tror att en av anledningarna till det beror på att man inte kan ta med sig jobbet hem. Jag brukar säga att när man har varit anställd på en arbetsplats i, säg fem år, så har man fått en liten familj där. Det är fint!

Tänk de här som har jobbat länge inom industrin, de har så mycket kunskaper som kommer att försvinna med dem om inte vi som är unga lyssnar på dem och lär oss av dem. Till exempel finns det maskiner kvar från 50- och 60-talen och ingen skola kan lära ut hur du ska serva och sköta dem, det är en kunskap som måste gå i arv mellan generationer. Det är också de som har arbetat länge, säg 30 år, som tar sig an ungdomar som kommer till en arbetsplats. De tar ansvar för att de nya ska känna sig välkomna och att de snabbt ska komma in i yrket. De kan tips och trix som de aldrig får veta annars. Sådan kunskap står inte i någon handbok precis, det är en annan sorts kunskap.

Du har ett stort ansvar på arbetet, hinner du med mer än ditt arbete, eller tar det all din tid?
Ja visst gör jag det, jag har en dotter på tre och ett halvt år och hon är nummer ett i mitt liv. Jag får absolut ihop mitt liv, men så har jag ju jättebra chefer också. Om dagis ringer och säger att hon är sjuk är det en självklarhet att de hjälper mig att hitta en lösning så att jag kan ta hand om henne. Det finns en tydlig kultur hos Konsultia kring sjuka barn; är de sjuka måste man ju ta hand om dem och det ses inte som varken konstigt eller krångligt. Jag har full uppbackning av mina chefer, det finns inget jag saknar.

Sen så gillar jag att baka tårtor på min fritid det hinner jag också med, även om det kan ta lång tid med en tre-åring, men det kan jag ju inte beskylla jobbet för.

Jag försöker också att hålla igång min träning, jag tränar ca tre gånger i veckan.

Hur tycker du att det är att dina uppdrag tar slut efter ett tag och att du måste gå vidare till en ny arbetsplats?
Eftersom Konsultia är inriktade mot industrin, som jag gillar och känner mig trygg med så är det inte några problem, jag tycker om att byta miljöer och träffa nya människor och branschen kan jag ju!

Visa alla jobb