Studierna styra Jennys schema

1 Månad med Jenny

60h JOBB 100h STUDIER 110h FRITIDSAKTIVITETER

Jag jobbar när jag vill och kan

När studierna inte upptar hela dagarna fyller Jenny ut dem med att vikariera hos Vakin. Det är ett bra komplement till ett stillasittande studentliv att ha ett fysiskt och varierande utomhusjobb.

Våren 2017 flyttade Jenny från Gamleby för att studera till socionom i Umeå. Ganska snart upplevde hon dock att hon ville söka ett extrajobb för att balansera upp studierna. På Arbetsförmedlingen såg hon en annons från Konsultia och var snabb att ta kontakt:
—Jobbet hos Vakin står i direkt kontrast till studierna. Jag kan välja själv när och hur mycket jag vill arbeta, så det passar mig perfekt. Jobben kommer ut på hemsidan en månad i förtid, då sätter jag mig med mitt skolschema och väljer ut de pass som passar på min lediga tid.

Stöttar kunderna i sopsortering
Jennys jobb är att hjälpa våra kunder att sortera sitt skräp på rätt sätt:
—Containern ”brännbart” är populär, säger Jenny och skrattar till.

Balans mellan arbete, studier och fritid
Studierna kräver inte att Jenny sitter på sina föreläsningar på heltid, hon kan styra mycket av sin tid. Det gör att hon kan jobba så mycket som 60 timmar i månaden:
—Även om det blir lite tight om tid ibland, så väljer jag att arbeta så mycket.

Det bästa med jobbet tycker Jenny är att hon får ett sammanhang utanför skolan. Hon uppmuntrar gärna andra att söka sig till Konsultias vikariepool:
—Det är ett jättebra sätt att kombinera jobb med någonting annat, som inte tar upp hela dagarna, avslutar Jenny.

Visa alla jobb