Globetrottern Jan utstrålar trygghet

Jan mellanlandar i Långviksmon

Efter att ha åkt kors och tvärs världen runt i tolv år bestämde sig Jan Sjölund för att prova på jobbet som försteman på Strängbetong.
– Jag trivs med att arbeta lokalt, säger han.

Det var precis när Jan höll på att lägga ner sin egen verksamhet som en bekant ringde och tipsade honom om att söka jobb via Konsultia på Strängbetong.
– Det dröjde inte länge förrän jag hade dragit på mig arbetskläderna, säger han.
Jan är berest, troligtvis mer än de flesta. Inte så konstigt med tanke på hans tidigare sysselsättning som gick ut på att serva fartygskranar över hela världen.
Han har bland annat åkt två gånger runt Afrika och tre gånger över Atlanten. Att arbeta på Strängbetong i ”lilla” Långviksmon är med andra ord en kontrast.
– Jag trivs bra här. Det är en positiv anda och det verkar gå bra för företaget. Dessutom är det enkelt att ta sig till och från jobbet, säger han.
I samma veva som Jan blev konsult utsågs han till försteman eller teamleader som det även kallas. Som försteman är han en länk mellan Konsultia och ledningen på Strängbetong. I gruppen ingår tio konsulter.
– När någon är sjuk rapporterar jag till Konsultias kontor som då tar in en ersättare, alternativt att vi löser frånvaron internt inom gruppen. Jag ordnar också fram arbetskläder och skor när det behövs.
Vad tycker den ordinarie personalen om att ha konsulter som kollegor?
– Vi har inte haft några problem här, våra konsulter kommer snabbt in i gänget, säger Jan.
Hans lista över besökta resmål är inte mindre än 61 länder och 220 spridda världen över hela världen. Men det är till Stornäs, mellan Saxnäs och Klimpfjäll, som Jan helst åker när han är ledig. Där har han involverat hela sin familj i att bygga en stuga.

Visa alla jobb