Elisabeth sprider glädje

6 månader med Elisabeth

840h INREDNING 252h MATLAGNING 960h ALUMINUMBEARBETNING

Elisabeth lämnade köket för fabriken


Efter flera år inom restaurangbranschen bestämde sig Elisabeth Vernersson för att lägga förklädet på hyllan och göra något helt annat. Hon blev fabriksarbetare på Alu Partner i Edsbyn. Ett beslut hon inte ångrar.
-Att byta jobb var inte alls som jag trodde, jag blev positivt överraskad, säger hon.

Elisabeth skrattar ofta och hjärtligt. Hon är det ultimata beviset på att skratt smittar av sig.
Arbetet på Alu Partner är så långt borta från köksbestyr man kan komma.
Alu Partner har cirka 50 anställda. Elisabeth började som konsult numera är hon anställd av Alu Partner.
Deras uppdrag består i huvudsak av att bearbeta och kapa aluminium till fönstertillverkning som levereras till Svenska Fönster.
– Jag kapar, listar och gör spröjs och fönsterbågar. Igår var det kris på spröjsen så då hjälpte jag till där, berättar hon.
Med van hand svänger hon runt en vit smal list och kapar den efter exakt mått. Det väsnas i lokalen, dock betydligt mindre vid hennes arbetsplats.

När Elisabeth kom till Alu Partner kände hon sig, som hon uttrycker det, sönderstressad.
– Jag hade fått nog av serviceyrket och tänkte att nu räcker det! En av de saker jag lärt mig sedan jag kom hit är att det är okej att ta rast ibland.
Det höga tempot i fabriken är dock ingenting som bekymrar henne.
– Jag tycker om att jobba och jag tror att det märks. Man kan inte bara stå där och pilla på mobilen. Det är viktigt att göra rätt för sig. Dessutom är det en annan typ av stress här. Inom restaurang ser man hela tiden saker som måste göras. Här är det stundvis också intensivt, men mer organiserat på så sätt att vi jobbar i grupp och hjälps åt.
Att Elisabeth saknade erfarenhet tyckte varken Alu Partner eller Konsultia var något hinder.
– Jobbet är inte speciellt svårt och eftersom jag tycker att nästan allt jag håller på med är kul var det lätt att komma in i rutinerna.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att vända sig till bemanningsföretag?
Ta chansen och sök. Det kan leda till intressanta arbeten. För mig har det fungerat väldigt bra, säger Elisabeth, samtidigt som en kollega från andra sidan rummet ropar på henne.
– Elisabeth kan du komma hit och berätta något kul?

Visa alla jobb