Jobbet känns helt rätt för Christin

1 vecka med Christin

40h TEAMLEADER OCH MONTÖR 10h TRÄDGÅRDSARBETE 8h PROMENAD

Konsult med gröna fingrar

”Jag tycker om att jobba med händerna, att skapa, både på jobbet och hemma i trädgården”
Möt Christin Ögren som har lyckats få det bästa av två världar.

Det är inom den industriella verksamheten som Christin helst vill vara.
– När de ringde från Konsultia och undrade om jag ville börja som montör igen behövdes ingen lång betänketid, jag blev jätteglad, säger hon.
Christin ingår i ”team 1” och håller till på förmontage, som hennes arbetsplats kallas.
Att tillverka medicintekniska produkter till sjukvården tycker hon känns som en viktig uppgift. Hon kontrollerar varje produkt in i minsta detalj. Visst kan jobbet vara stressigt ibland, men det är inget som bekommer henne.
– Jag tycker om att ha mycket att göra, då går dagen fortare. På mitt jobb kan du inte sitta och slöa, du måste vara snabb och noggrann annars går inte den färdiga produkten att testa, säger hon.

Ett år efter att Christin anställdes av Konsultia utsågs hon och en annan kollega till teamleaders. Tillsammans stöttar de ett trettiotal konsulter. En teamleader fungerar som ett slags mellanhand mellan konsultchefen, i det här fallet Lisa på Konsultia och de andra konsulterna på Sanmina.
– När det uppstår frågor tar jag dem vidare till Lisa, förklarar Christin.
Nästan varje vecka träffas Christin och Lisa för att uppdatera varandra om hur allt fungerar och Lisa brukar även samla ihop hela gruppen när Konsultia vill informera om något som är på gång.
Om sommaren spenderar Christin många timmar många timmar i sin trädgård. Minst 20 olika blomsorter trängs i rabatterna kring huset. Ros i färgen lila och rosa är hennes favorit.
– Det är i trädgården som jag verkligen kopplar av. Blommornas färger ger energi och att lyssna på vattnet som porlar i fontänen är rogivande, säger Christin.

Visa alla jobb