Björn

Björn, en av våra medarbetare, gillar hårdrock och jobbet som montör.

6 månader med Björn

4382h HÅRDROCKARE 960h MONTÖR 187h KONSERTRESOR

Björn jobbar på Vännäs Dörr sedan 6 månader.

Berätta hur du kom i kontakt med Konsultia?
– Jag sökte ett jobb inom träindustrin och kollade runt på jobbsökarsajterna där jag såg en annons från Konsultia. Jag sökte en tjänst som montör, och fick snabbt komma på anställningsintervju och började jobba heltid på Vännäs Dörr kort därefter.

Förklara vad är det du gör på jobbet?
– Jag jobbar på monteringen, i själva slutet av monteringsprocessen, där dörren blir klar. Jag tar emot dörrarna när de kommer från måleriet. Sedan monterar jag glasrutor, glaslister, brandlister, gör brandcertifiering och lägger i ordning dörrarna för slutmontering.

Kan man säga att du fixar finishen?
Ja, precis. Slutkontroll och finlir.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
– Jag lyssnar mycket på musik, åker på spelningar, konserter och festivaler så fort tid och pengar tillåter. Jag åker på spelningar i Sverige och gärna i resten av världen. Nu senast var vi i Florida en sväng. Tidigare var vi till Japan i två veckor. Jag har varit till USA hela fem gånger de senaste 5-6 åren. Jag lyssnar på hårdrock i olika genrer och min sambo har samma intresse; resa, musik och se världen. Vi brukar försöka kombinera en festival eller konsert med att stanna kvar i landet eller staden vi är i och resa runt en vecka eller två tillsammans med våra kompisar. Det känns självklart att ta in den kultur och miljö landet har när vi ändå är i väg.

Funkar det att ha ett sådant intresse tillsammans med det jobb du har?
– Ja hittills har det funkat riktigt bra, jag har fått ledigt när jag velat åka i väg. Gör det inte det går inte livet ihop.

Visa alla jobb