Martina

Söker ständigt efter nya kandidater


Martina Hallberg har jobbat med rekrytering och bemanning i åtta år. Sedan ett år tillbaka är hon en av dem som håller ställningarna på Konsultia i Örnsköldsvik.
– Mitt jobb är att hitta den perfekta matchningen mellan kund och kandidat.

Det finns ingen tvekan om att Martina, rekryterare på Konsultia, trivs med sitt jobb. Innan hon klev in i bemanningsbranschen arbetade hon med forskning inom biologi och kemi. Anledningen till karriärbytet var hennes önskan om kundkontakt.
– Jag ville ha ett arbete med kortare och tydligare mål, ett yrke där min sociala sida spelade större roll och där jag fick träffa många nya människor.
I dag rekryterar Martina tjänstemän för rekryterings– och konsultuppdrag. Det handlar om bland annat ingenjörer, administratörer, inköpare och chefer och specialister.
– Jag letar efter rätt kompetens och fyller luckor när personer av olika anledningar har valt att avsluta sina jobb, säger hon.

Ibland finns rätt person redan i det stora nätverk av kandidater som hon byggt upp under åren, men ofta sker annonsering via hemsidor och sociala medier för att nå fler intresserade.

Rekryteringsbranschen är snabb och eftersom det är människor involverade är det en miljö som är oberäknelig och står ständigt i förändring.
Martina understryker vikten av att ha ett bra skrivet CV.
– Ju mer lättläst ett CV är desto bättre. Ett rättstavat CV är ett måste annars kan det tolkas som att man inte menar allvar med sin ansökan.

Martina menar att innan du skickar in en ansökan eller blir kallad till intervju bör du fundera över vad du vill och på vad just du kan erbjuda arbetsgivaren. Kom till intervjun med ett tydligt budskap kring vem du är och vad du är bra på och se till att leverera det oavsett vilka frågor som dyker upp.
Enligt Martina finns det fördelar med att vara anställd som konsult.
– Vi håller alltid ögonen öppna för ett nästa uppdrag, det vill säga, om ett uppdrag tar slut vill vi inte säga upp personen utan istället hitta ett nytt uppdrag. Det gör att konsulten får visa upp sig för flera kunder samt prova på olika saker.

Visa alla jobb