fbpx

Emma

Värdegrunden och relationerna lockade Emma till Konsultia

Konsultias kontor i Skellefteå är i etableringsfasen och Emma Marklund har arbetat på Konsultia sen i början av året. Hon tycker att Skellefteå har en spännande och intressant marknad. Emma som kommer från en tjänst som säljchef ser mycket ljust på framtiden.

Emma hade letat efter nya utmaningar ett tag när hennes blick föll på en rekryteringsannons som stack ut.
—Konsultias värdegrund var framträdande i annonsen, den förmedlade medmänsklighet och professionalism. Den talade direkt till mig.
 
Emma fick komma på anställningsintervju och efter mötet blev hon om möjligt ännu mer inspirerad att börja arbeta hos Konsultia:
—När jag gick från intervjun kände jag att ”det här är mitt jobb, här ska jag vara”!

Viktigt med lyhördhet för ett gott chefskap
I bemanningsbranschen är det en utmaning att vara chef och bygga grupper:
—Chefskap på distans är ett nytt sätt för mig att arbeta. Även om jag inte träffar mina konsulter varje dag, så är det viktigt att de blir sedda, att de litar på att jag finns där för dem. Även om de har en chef på det företag de arbetar på, så har jag också ett stort ansvar för deras arbetsvillkor och den miljö de arbetar i.

Transparens och tydlighet sätter kundrelationen
Kundkontakten tar Emma på stort allvar. Hon ser att de relationer hon bygger ska hålla länge. När hon är ute hos konsulterna passar hon även på att stämma av med produktionsledare och arbetsledare på samma gång för att få regelbundenhet i kontakterna:
—Är det något av större vikt bokar vi så klart in möten, men oftast räcker det med våra korta men täta avstämningar, säger Emma.

Personliga egenskaper allt vanligare i rekryteringsprocesser
Emmas färdigheter i relationsskapande får en extra skjuts i rekryteringsprocesserna. Synen på kompetens glider från att enbart handla om den formella kompetensen, till att mer och mer sätta fokus på personlighet:
—Vi har kunder som tycker att medarbetarnas förhållningssätt är viktigt, hur de fungerar i team, hur engagerade de är i arbetet och viljan att arbeta för en god medarbetarkultur. Och allt det här får jag vara en del av. Det är ett privilegium att jag i mitt arbete får träffa så många fantastiska människor, avslutar hon.

Visa alla jobb