fbpx

Tips inför första dagen på jobbet

En bra start är viktigt

Kom i tid – var på plats minst tio minuter innan du ska träffa din kontaktperson. Ta reda på var du ska och vilken entré du ska använda redan dagarna innan, så att du inte kommer för sent.

Första mötet med dina kollegor

För att du snabbt ska komma in i gruppen – presentera dig för alla i ditt arbetslag med ett handslag, det gör att ni får en bra start tillsammans. Dina kollegor är viktiga för dig i ditt nya arbete.

Dina arbetsuppgifter

Som konsult är du en viktig tillgång för kundföretagen. Helt säkert kommer du till en arbetsplats där tempot är högt och man jobbar för fullt för att vara effektiva. Lyssna och ta till dig av dina arbetsuppgifter. Fråga ifall du är osäker på något, det är alltid bättre att fråga en gång för mycket!

Första lunchen

Använd lunchen till att lära känna dina nya kollegor, det är det bästa sättet att komma in i gruppen. Under lunchen kommer du få en känsla för hur kulturen är i gruppen. Njut av lunchen och ha trevligt!

Slut på första dagen

Då din första arbetsdag är slut, gå förbi din kontaktperson och säg hejdå för dagen. Det ger både dig och kontaktpersonen ett ypperligt tillfälle att diskutera igenom din första arbetsdag.

Visa alla jobb